img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-4-2024 11:01

Open dag ecologische Samentuin bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 24 april 2024 - Op zondag 28 aprilorganiseert VELT Leudaleen Open Dag in de ecologische Samentuin bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen. Vrijwilligers staan klaar om belangstellenden rond te leiden en geven graag informatie over ecologisch koken, leven en tuinieren. Ook voor kinderen is er van alles te doen. De boeken- en infostand is ook aanwezig. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

img

Doel van de Open Dag

Het doel van Velt tijdens deze Open Dag is het uitdragen van twee belangrijke pijlers: duurzaamheid en gezondheid. Deze tuin is een voorbeeld van het inachtnemen van menselijke behoeften en tegelijkertijd zorg dragen voor de natuur. Een ecologische tuin draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In deze tuin wordt bewust gekozen voor planten die zijn aangepast aan de grondsoort en de omstandigheden. Daarnaast krijgen spontane natuur (plantensoorten die zich vanzelf vestigen), insecten en dieren de ruimte. Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn hier taboe en er wordt gestreefd naar een minimum aan tuinafval en beperking van energie- en waterverbruik.

BIO Plantenmarkt & Tweedehandsboekenmarkt

Naast een divers aanbod van sierplanten worden vooral biologische plantjes aangeboden voor de groentetuin tegen zeer schappelijke prijzen. Ook kun je tweedehands boeken vinden over ecologisch leven, koken, tuinieren, flora en fauna. Onze VELT boeken/info stand is eveneens aanwezig. Let op: alleen contante betaling mogelijk! 

Rondleidingen in de Ecologische Samentuin

Enthousiaste vrijwilligers staan klaar om rondleidingen te verzorgen en informatie te verstrekken over ecologisch koken, leven en tuinieren.

Praktische informatie

wanneer - zondag 28 april 2024, van 11.00 tot 16.00 uur

waar - Velt Leudal / Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen 

toegang - gratis voor leden én niet-leden

extra informatie - bij regen wordt de markt naar binnen verplaatst

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (Samentuin)
240424/HvL  
 

Wellicht interessant